Ioannina

Back to my 'Koen's trip to India' blog

Ioannina, Epirus, Greece
Wednesday, August 18, 2010

(update: nog wat fototjes toegevoegd dankzij Mich & Birgit)

(bekijk de fotos van de vorige entry)

We zijn dus al tot in Griekenland geraakt! Maar om de draad van de vorige entry op te nemen: Na weer een blitz-bezoek aan Napels, verder gereden naar Cava de Tirreni. En wie kwam ik daar toevallig tegen? Birgit en Michael! (ok, misschien niet helemaal toevallig :-) Ik heb dan maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om een vakantie-in-de-vakantie te houden. Twee dagjes rust met tijd om eens echt de toerist te spelen: de eerste dag een beklimming van de Vesuvius en de tweede dag een bezoek aan Salerno en van het castello Arechi. Na die fijne rust helemaal vol energie terug de bergen in: door een prachtige natuurpark en via allemaal kleine dorpjes naar de oostkust van Italie. Het blijft me toch verbazen hoe snel je eigenlijk gaat met de fiets: het ene moment ga je op kronkelige weggetjes door beboste bergen en 50km verder rij je op een brede weg recht door een semi-woestijn. In Bari aangekomen had ik geluk, ik kon direct op de boot stappen die dezelfde avond nog ging vertrekken. Eenmaal op de boot gekomen werd het geluk iets minder toen bleek dat ik een ticket voor een buiten-plaats had gekocht. Dus letterlijk: buiten slapen. Zelfs de bagage mocht niet binnen! Ik voelde me ineens een derde-klasse passagier! Maar enfin, we zijn nog jong en waren niet de enige, dus het viel allemaal nog wel mee. Na de aankomst om 5u 's ochtends nog wat bijgeslapen op het strand en dan de tocht door het binnenland van Griekenland aangevat. Al meteen een goede indruk: veel rustiger dan Italie! Nu rij ik dus verder door het noorden van Griekenland om uiteindelijk aan te komen in Istanboel.

Groetjes
Koen


wo 11/08: Mandragone - Cava de Tirreni : 110 km
do 12/08: Cava de Tirreni: bezoek Vesuvius
vr 13/08: Cava de Tirreni: bezoek Salerno & kasteel
za 14/08: Cava de Tirreni - Acerno : 74km, slapen in natuurpark
zo 15/08 Acerno - Ruoti: 97km
ma 16/08: Ruoti - Bari: 155km, 's nachts boot naar Igoumenitsa
di 17/08: Igoumenitsa - Raveni: 50km
wo 18/08: Raveni - Ioannina: 55km

@paps: Ja de vooruitgang was wel goed, maar mijn benen hebben deden meestal ook wel serieus zeer! Ik denk dat er een probleempje was met mijn dieet, want nu let ik erop dat ik veel proteinen eet en gaat het al veel beter. Ik ben nu al helemaal in een soort van zen-ritme van elke dag opstaan rond 8u, eten en inpakken, vertrekken rond 9u-9u30, dan fietsen met nog 2-3 keer een kleine eet-pauze, tot 6u-7u, tent opzetten, fiets en materiaal onderhouden, eten koken, en tegen 9u30 onder de wol! Natuurlijk is het vaak anders als ik een stad bezoek... Ben al verschillende andere fietsers tegengekomen, meestal lichtjes bizarre maar inspirerende mensen! En als het te eenzaam wordt ga ik naar een grotere stad waar ze een hostel hebben om met een paar andere reizigers iets te gaan drinken. Maar meestal verkies ik de stilte en het mooie landschap van de verlaten natuur!

Comments

Hi Koen,

we hadden gisteren al gezien dat je in Griekenland aangekomen bent, leuk om je verhaal weer op te nemen deze morgen...vertel ons ook eens over het weer, is het niet hard stikke heet nu en hoe ga je daarmee om? Hoe valt het mee om dagenlang op de fiets te zitten? Wat zijn je indrukken over Frankrijk en Italie als een wieler toerist? Hoe meer je nu oostwaarts rijdt hoe groter de verschillen zullen blijken denk ik. Is de taal geen probleem in Griekenland? Liefs, paps From chris, on Aug 19, 2010 at 07:31AM
dag Koen
blij je te lezen! & amaai, goed bezig daar! Voor mij verleg je alvast grenzen en die oprechte zucht van bewondering heb je alvast verdiend. Wij zijn ondertussen verhuisd en verwelkomen je graag bij terugkomst in Vilvoorde. Maar eerst nog genieten van de weg naar India! Toi toi toi en we blijven je volgen!
Sas en Lies From Lies, on Aug 19, 2010 at 08:47AM
Hoi Koeni,
Thanks voor je kaartje dat gisteren is aangekomen. Zo op de foto's te zien zijn er al wat kilootjes weggefietst. Leuk dat je den Barbier toch nog bent tegengekomen. Eergisteren ben ik verhuisd, alles goed verlopen en op dezelfde dag is ook het huis verkocht aan een jong koppeltje dat in de buurt woont. Al twee keer in mijn nieuwe woonst geslapen en het bevalt me wel.
Liefs mama From Leen Tiggelovend, on Aug 20, 2010 at 10:32AM
You're an inspiration, Koen. What a fantastic journey and learning experience. Your bit about the boat to Greece made me remember when I did this journey at the age of 18 when interrailing around Europe. I also took the 'outside' option on the boat but actually really had a great time as everyone was friendly and there was a feeling of camaraderie during the night! I loved sailing into port in the morning with that exhausted but optimistic feeling in my heart.
Happy travels and be safe on this next leg of the journey. With love,
Olivia From Olivia, on Aug 20, 2010 at 12:03PM
amaai, ... reeds al die kilometers in de kuiten. Wat een belevenis. Geniet ervan en we duimen dat je bereikt wat je wil bereiken. Groetjes van ond allen, tante anne From anne deschacht, on Aug 24, 2010 at 08:45PM

Pictures & Video

wie we hier hebben: Michael & Birgit!
wie we hier hebben: Michael & Birgit!
krater van de Vesuvius
krater van de Vesuvius
van rechts naar links: ikke, Birgit en krater
van rechts naar links: ikke, Birgit en krater
en er komt nog (een beetje) rook uit!
en er komt nog (een beetje) rook uit!
vesuvius in de verte
vesuvius in de verte
gezellig pleintje 's avonds
gezellig pleintje 's avonds
ook op vakantie nog huiselijke twisten
ook op vakantie nog huiselijke twisten
Comments:
Toch leuk om te zien hoe ze ook buiten de opnames van de nieuwe MP-film nog in hun rol van Anouk & Jeroen blijven. From Dries, on Aug 18, 2010 at 07:59PM
kerkje in Cava de Tirreni
kerkje in Cava de Tirreni
bezoek aan Castello Arechi
bezoek aan Castello Arechi
Castello Arechi Salerno bos in het natuurpark
bos in het natuurpark
Calabritto 's avonds mooi kampeerplaats bij Ruoti
's avonds mooi kampeerplaats bij Ruoti
met mooie zonsondergang
met mooie zonsondergang
ook hier hebben ze heel wat wind(energie)
ook hier hebben ze heel wat wind(energie)
zonsondergang in Bari
zonsondergang in Bari
vertrek naar Griekenland!
vertrek naar Griekenland!
's nachts buiten slapen op de boot
's nachts buiten slapen op de boot
Igoumenitsa mooi kerkje ikzelf nogal bezweet op gravel-weg
ikzelf nogal bezweet op gravel-weg
eventjes uitblazen na bezoek Vesuvius
eventjes uitblazen na bezoek Vesuvius
Cava de Tirreni bezoek aan Castello de Arechi
bezoek aan Castello de Arechi
Salerno Birgit &  Mich Birgit & me zonsondergang in Salerno
zonsondergang in Salerno
Mich with pizza welle Mich & Birgit plaatsen een dansje
Mich & Birgit plaatsen een dansje
en nog vuurwerk op de koop toe
en nog vuurwerk op de koop toe
Back to my 'Koen's trip to India' blog